Du duger!
Publicerat den

Läste ett så jävla bra inlägg om ätstörningar och själv destruktivt beteende. Det är rått, rakt på sak och har mycket power. Jag kan inte säga att jag har en ångest disorder eller ätstörningar, men någon som står mig väldigt nära lider av det. Jag har oftast väldigt dåligt självförtroende och kan oftast inte ta en komplimang. Jag känner mig ful och misslyckad ibland. Men detta inlägget påminde mig om, att jag duger. Det gör jag faktiskt. Och du också. 
 

Du kan läsa inlägget HÄR 
 
Ha det bra! 



Beeptest och ingen ridning
Publicerat den

Den här veckan innan lovet har går låååångsamt men idag är det torsdag och i morgon är sista dagen innan lovet! :D Det har inte blivigt mycket ridning på sistone, fått ställa in en massa vilket känns skit. Men i söndags skulle jag och Jenny rida Våfflan och Maran i ridhuset, vad jag vet hade Maran aldrig varit i ett ridhus innan så jag trodde det skulle bli lite sådär med spegeln plus allt smattrande mot plåttaket p.g.a regnet. Men hon traskade in där som om hon aldrig gjort något annat, jag sat upp och shit vad duktigt hon var. Brukar rida 20-30 minuter och har galopperat några gånger, nu red jag i ca 40 minuter i alla gångarter och hon var lika positiv hela tiden! Tror hon gillade miljöbytet :) Ibland när jag rider i paddocken brukar hon bli jätteenvis och stanna och tjura ihop när hon inte vill längre och var över känslig och protestera så fort jag tar i tyglarna men i ridhuset kunde jag jobba henne lite och hon hade underbar energi hela tiden, hon var såå duktig❤️

O tisdags sprang vi beeptestet och det var ett helvete :) Men det gick helt okej i guess... Har inte hunnit rida denna veckan p.g.a att allt har rört ihop sig, men idag och i morgon ska jag ut! Jenny ska hålla lektion för mig i Maran idag, tagga! :D 


De bästa❤️ 
Snälla ignorera min efterbeeptest-frilla. pls. 

Ha det bra!








Rain
Publicerat den

Det spöregnar men humöret är på topp och jag taggar stallmys❤️




Vissa dagar....
Publicerat den

Går det skit, och så är det. Passet på Starman i torsdags är inget jag helst vill komma ihåg. Jag red sååååå dåligt. Punkt. Det var första passet i ridhuset på länge eftersom paddocken var helt översvämmad. Starman hade ingen som helst framåt bjudning och ville verkligen inte jobba. Då är det ju mitt jobb att aktivera honom och få honom att tänka framåt, men det är såå svårt när han inte vill. Vi var också tre stycken som fick trängas i det lilla ridhuset, som inte direkt gjorde det bättre. Jag är vilsen lixom, vet inte hur jag ska göra och då är et ju klart att Starman inte vet det heller? Jag ska leta upp någon som kan hålla lektion för oss för jag vill verkligen bli bättre, utvecklas. Jag får ladda om och komma tillbaka nästa gång med en positiv inställning. 

Prinsen❤️

Ha det bra, im out. 




Uteritt!
Publicerat den

Ja denna veckan har varit uteritt veckan känns det som! Jag red för första gången ut "på riktigt" med Maran i fredags. Vi red ut Kärråsen och hon skötte sig exemplariskt! Det var jag, Ingela, Antonia och Alma. Sen kommer vi då till en grusväg med några hagar på sidan och där står en man och kör med en grästrimmer, jag känner direkt hur hon spänner sig och vill därifrån men jag rider på ändå. Ingela visslar så att han ska höra genom lurarna men tror ni han stänger av trimmern? Nej, han vrider upp växeln och total-iggar oss. Och vi bara "va i helvete..." Men på något sätt lyckas vi ta oss förbi, Maran dansade runt lite men gud vad stolt jag blev över henne när hon tillslut traskade förbi❤️

Idag då. Jag, Jenny och Ingela bestämde oss för att ta en liten heden-tur med Maran, Sam och Våfflan. Vi tänkte ta en ganska kort runda och ingen galopp för att Maran skulle få lagom med nytt på en dag. Hon var såååååå pigg när vi red iväg och ville varken stå still eller skritta. Sen finns det ett litet stenrös en bit in på fältet som vi rider längs med på heden, alltså inget stort, men enligt Maran var det ett hästätande monster ;) Vi kom en bit, sen ville inte Maran va med längre, HEJDÅ. Hon for iväg och jag bara.... Jaha? Knas❤️ Men det gick bra och jag satt kvar :D Resten av rundan gick väldigt bra trots kor och grindar, duktig knashäst! 

Hon var helt slut när vi kom tillbaka, haha! 
Hennes man ser ju för j****g ut men det ska snart fixas! :)


Denna bilden tog Ingela och la upp på Facebook och jag tycker den är så rolig! Sam var verkligen inte på humör idag haha! 

Ha det bra!



Sjuk
Publicerat den

Har varit sjuk de senaste dagarna så jag har snart inte varit i stallet på en vecka.... Men i morgon är det dags igen! Det är nästan löjligt hur mycket jag längtar efter att få åka till stallet! De här hästarna gör mig så lycklig så det finns inte ord! 

Jag kände knappt igen Maran när jag red ner i paddocken i Onsdags. Hon var pigg och tittig, påminde lite om en bomb. Extrempigg och överalert. Men jag kände mig trygg på något sätt... Första gången jag satt upp på henne var jag jätterädd, det var en stor, främmande 'unghäst'. Men så fort jag satt upp på henne kände jag mig underligt trygg och jag kunde långsamt känna all färg komma tillbaka till ansiktet. Det kanske låter cliché men Ingela hade också pratat om att hon hade en viss trygghet i sitt sätt. Så nu när hon sätter den sidan till nu och visar att det minsann är krut i den här ladyn känner jag mig bara... Taggad? Glad? Jag kan inte sätta fingret på känslan. Detta är en ny häst med en personlighet jag aldrig har mött förut, men jag vill lixom utvecklas tillsammans med henne, inte jag själv, inte hon själv utan vi tillsammans. Och förhoppnings kommer vi bara ha riktigt jävla kul :) Känslan jag har när jag sitter på hennes rygg är ren lycka och jag hoppas att hon tycker att det är roligt också. 

Tråkigt eller cliché, det struntar jag i, jag skriver från hjärtat. Skrev detta inlägget en gång tidigare och det var ungefär 100 ggr bättre och rakt ut hjärtat men klumpig som jag är lyckades jag radera all... Fuck. Skitsamma, hej hopp!