Obeskrivligt
Publicerat den

I fredags bestämde jag och Alma oss för att rida till kaninlandet med Starman och Pika och låta dem busa lite eftersom vi har ridit så mycket i paddocken i veckan. Så kaninlandet är basically en stor äng med ett spår av sand/jord runt, det är stort och det finns lite backar runt om att klättra i! :) Han brukar vara vädigt seg på ditvägen så jag var noga med att han skulle tänka framåt och framförallt lyssna på mig. Jag tycker nästan bättre om att jobba honom när jag rider ut för man får en helt annan framåtbjudning! Så som sagt var jag noga med att han skulle tänka framåt. Jag gjorde halt från trav, ryggade, trav direkt, halt, skitt, bara lite småövningar för att få honom alert på mig. Trodde inte att det skulle göra mycket skillnad, men WOW

Vi kom fram, började trava dem lite, starman behövde kissa, och efter det bara släppte det. Jag kände hur han sköt upp ryggen och sen föll han ner i perfekt form. Jag blev chockad, eftersom han brukar vara så otroligt stark och pigg när vi ska ut och galoppera. Han trampade på bra och... GAH. Den känslan går inte att beskriva! Han kanske var lite väl kort i formen, men jag fick honom att trava på rätt bra, jag avslutade när det gick som bäst och fattade galopp. Återigen, WOW. Såhär har det aldrig kännts innan. Han bruka köra ner huvudet och springa för kung och fosterland, men han föll in en mjuk galopp, samlad men energisk. Han lixom väntade på mina signaler, jag behövde bara hålla ett mjukt stöd och för en gång skull verkligen lyssnade han på mig. Jag blev så otroligt glad. Traven i andra varvet var inte riktigt lika fin, men galoppen var. Jag och Alma tyckte de hade skött sig så bra, så vi avslutade med att låta dem göra det de tycker allra bäst om, vi tog en rejäl busgalopp och lät dem springa lite ;). Vi travade lugnt hem och paranoid som jag är tyckte jag att han kändes lite halt, men Alma kunde inte se något (det märktes inte idag när Hanna red honom heller) men jag kan inte hjälpa det haha. Gav honom mycket beröm och godis sen, det hade han förtjänat! 

Shit vad långt detta blev! Jag är bara så sjukt glad för det "ridpasset" eftersom det har gått och helvete på senaste tiden... Kommer förmodligen ett inlägg på det snart om någon bryr sig.....

Finaste prinsen❤️ 
Ha det bra!




KATTUNGAR
Publicerat den

Precis når jag och Hanna hade klivit ur bilen idag vid stallet upptåckte vi att en av katterna hade fått kattungar! JAG DÖR SÅ SÖTA. Vi flyttade dem till Cindys gamla box (som inte används längre!) och bäddade ner dem med ett flistäcke i höet. De kan inte vara mer än några veckor gamla, det var en svart och en randig❤️ 
Här hittade vi dem!



Asdfghjkl. 

Ha det bra! 



Excited
Publicerat den

I onsdags red jag Maran igen och det var också första gången jag travade henne. Wow asså, det är helt jävla sjukt vilken trav hon har, otroligt mjuk och 'flygande' finns en film på den men jag ser ut som en idiot för jag får inget stöd alls i handen. Hon kan inte mycket så jag bara fokuserade på att hon skulle gå framåt och emellanåt försökte jag jobba henne. Det är verkligen en trevlig häst, regerar inte på mycket och verkar tycka det mesta är väldigt roligt, är jättespänd på vad framtiden kan föra med sig och om vi bara tar det lugnt och verkligen växer tillsammans, så kan detta nog bli skitbra:)❤️
 

Senare idag ska jag ut till stallet och rida Starman, funderar på att ta en tur barbacka! Vi hörs sen, ha det bra!




The Fault In Our Stars
Publicerat den

Dagen började normalt och hela dagen har varit allmänt normal! Simmade på gympan och nu tror jag att jag har fått en förkylning... Great. Aja, det är bara att bita ihop, för i morgon ska jag ut och rida Maran och förhoppningsvis ska vi börja trava henne och verkligen komma igång! Fast jag får verkligen inte bli sjuk! VERKLIGEN INTE. För att det händer en sak på fredag som jag har längtat till så länge... Det blir chicken nuggets till lunch i skolan. Och om jag är sjuk blir jag skitledsen :( Y'all trodde kanske att jag skulle skriva någonting meningsfullt men nej, jag bara älskar chicken nuggets. Wow, okej. Men när jag kom hem så myste jag lite med Milly (min kanin) och läste lite The Fault In Our Stars, den är så sjukt bra! Har kommit ungefär 3/4 och är redan helt förälskad i storyn och karaktärerna!
Okej detta blev ett långt inlägg och halva är om chicken nuggets... Haha sorry.
 
 
Ha det bra!♥



Inrednings inspo♥
Publicerat den

Såg ett liknande inlägg på en av mina favoritbloggar (länken till bloggen hittar ni HÄR) och blev helt plötsligt så inspirerad och jag tänkte bara dela med mig av vad jag tycker är fint om någon bryr sig :) Jag älskar lite mer dämpad och mysig stil, te.x Lexington tycker jag har så sjukt fina saker♥ Jag tycker om när det är mysigt och hemtrevligt lixom. 
 
 
Alla bilder från Weheartit♥
 
Ja detta blev väldigt blandat och random :) Ett litet onögit inlägg, (det är mitt första tidsinställda inlägg så förhoppingsvis kommer detta komma upp när det ska!). 
 
Vad gillar ni för stilar? Länka gärna inlägg med eran inrednings-inspo så kollar jag gärna! :)
 
Ha det bra!
 
 



Maran och Starman 23/8-14
Publicerat den

När jag kom till stallet började jag med att ta in Maran för att miljöträna henne lite. Jag slängde på träns och tog longer-linan och så gick jag och Alma en liten runda för att hon ska få vänja sig vid miljön runtomkring henne och få upptäcka lite nya saker! :) Hon skötte sig så bra, en sten var dock ett monster men sen bestämde hon sig för att det inte var så farlig ändå ;) Hon är så cool i sitt sätt, bilar, inga problem, blåst och regn, inga problem, underbara häst! 
 
Starman då. När vi var tillbaka med Maran så tog jag in Starman och jag och Alma skulle skutta lite smått i paddocken. Jag kände nästan direkt att han var trött från dagen innan och paddocken var kladdig och det tar verkligen på deras krafter. I början var han extremt skänkeldöv och han tog inte stöd i bettet eller gick fram särskilt mycket, så jag sa fuck it - detta ska bara vara lite på skoj. Så jag lät honom galoppera på ordentligt och tog några småskutt, avslutade med en kombination runt ca 50-60 och ett lågt räcke. Jag tyckte att det blev rätt lagom för honom idag, så blir det ordentligare hoppning någon annan dag! ❤️
 
 
Ha det bra!❤️



Ändrade planer
Publicerat den

När jag kom till stallet sket vi i planerna helt och longerade hästarna istället. Maran... Ja vad ska man säga, vägrade hel och hållet gå framåt, inte ens när Ingela röt till eller tog till långpiskan reagerade hon, om hon är dum eller bara inte förstår, har vi ingen aning om. Men Ingela släppte henne helt och ända stod hon bara i hörnet och såg ut som ett jävla IQ, tok häst. Sen började hon följa mig runt av någon anledning så jag började springa och då hjorde hon det också. Sen blev det fart på henne, hon skenade runt några varv och travade sedan, shit vilken trav den här hästen har! Im so hearteye emoji. Sen longerade Ingela Loppan och Våfflan och sen tog jag Starman, och för att vara första gången jag longerade en häst tycker jag att det gick ganska bra faktiskt :). Är helt slutkörd då jag var i stallet från ca halv tre till halv sju + första skoldagen! 
Tollekorv❤️

Ha det bra!



Hästdag
Publicerat den

Ja idag blir det nog rätt mycket häst! Ska åka ut med Ingela efter skolan och rida Starman ett pass i paddocken och sen Maran. Häst e bäst ju ;) Shit vad töntigt.... Aja jag hoppas att Ingela kan hjälpa mig lite ed Starman, för just nu går det rent ut sagt åt helvete. Vi har fastnat helt, och det är inte kul. Vill verkligen komma igång igen, han har har tappat både muskler och kondition iochmed att han blev halt denna sommaren. Så nu ska jag försöka komma igång igen! Just sitter jag i skolan och väntar på att vi ska få äta lunch, tröttheten kommer redan krypande men i övrigt har skoldagen varit helt okej, inga stora ändringar förutom schemat. 
Jag hoppas att ni alla hade en bra första skoldag, så slänger jag nog in ett litet inlägg ikväll också! Sålänge får ni en fulsöt bild på Maran. 

Ha det bra!❤️



When one door closes, another one opens...
Publicerat den

Jaha... Sista dagen på sommarlovet och jag sitter här, en timme efter jag egentligen borde sovit och försöker frenetiskt trycka min sista-dagen-på-sommarlovet-ångest så långt bak i huvudet som det bara går. Detta har varit ett härligt sommarlov, många fantastiska minnen som te.x Italien, härliga sommarnätter med mina bästa kompisar, One Direction konserten, Haväng och att Maran kom... Det var bara några få! 
 
Jo, jag sa ju att något hade hänt inom min lilla hästvärld och jag är så glad att kunna berätta!
 
Detta är då Marqattan♥
 
Nej hon är inte min, men jag följde med Ingela och Tony och hämtade hem henne till stallet! Jag ska hjälpa till at ''rida in'' eller ja utveckla henne (eller nåt). Hon har blivigt riden lite för några år sedan men har glömt mycket. Hon är en otroligt vacker och speciell häst, hon är rätt gammal för att börja ''ridas in'', men hon har haft två föl och en skada i benet, så vi ska ta det lugnt. Har spenderat mycket av min sommar med att börja lära känna denna häst och har suttit på henne ca tre gånger. Det är en tankeställare att sitta upp på en häst som inte förstår vad man menar när man tar i en tygel, hur mycket jobb det ligger bakom en välriden häst! Så nu på bloggen kommer ni förhoppningsvis få följa våran utveckling! :) Men alla de vanliga inläggen kommer vara kvar förstås! :) Jag tycker att det ska bli jättekul att jobba med henne, tycker redan om henne väldigt mycket, underbara häst!♥
 
Så, det var allt för mig! Nu ska jag försöka vrida tillbaka mitt dygn så jag inte ser ut som en zombie, sålänge bjuder jag på några kassa bilder på sommarregnet som inte velat ge med sig under de senaste dagarna.
 
 
Ha det bra!♥