Stress
Publicerat den

Denna helgen var jag borta i Västerås veckan innan jag åkte red jag ett helt magiskt pass i paddocken med Maran, skrittade ut när jag kom tillbaka, red på banan igår med. Det. Gick. Skit. Hon hängde sig så OTROLIGT mycket i handen, vara körde ner huvudet och sprang, hon var inte ens sig lik. Men nu har jag precis kommit hem från skolan och ska stressa ut till stallet för att rida ett kort pass på banan med fokus på att hon ska vara lättare i handen och trampa på framåt, för att sen stressa hem och iväg till kör-övning. Jippie. Hatar att stressa, särskilt i stallet. 


Vi hörs! 



Störig häst
Publicerat den






Bra start på dagen
Publicerat den

Jag vaknade av mig själv vid halv nio typ och har haft en lugn morgon med strålande sol. Ska ut till stallet alldeles strax och planen är att jag ska skritta Maran Vasaholm och trava henne på grusvägen så mycket det går. Vill att hon ska få sträcka ut lite så hon får hitta ett tempo i traven som känns bekvämt, ganska kravlöst mer eller mindre. Härligt! 

Kommer nog mer update under dagen, vi hörs! 



Ha det bra






Vilket pass!
Publicerat den

Maran var så fin genom dagens pass. Tempot satt för det mesta och jag kände en antydan till en samling och hon kom ner lite med huvudet ibland. Men som sagt, nu när tempot sitter så har formen blivit sämre, men om jag bara fortsätter att jobba i det lugna tempot så kommer nog formen sen :). Men jag skrittade fram och värmde upp i skritten ganska länge, jag red till det satt, sen gjorde jag likadant i traven, tillslut kom hon ut rakt på spåret och jag kände att jag kunde börja ta lite stöd i den andra tygeln, sen när hon bara stretade emot så släppte jag den och folukserade på tygeln Eli sa att jag skulle ta i osv, man får uppskatta det lilla! Tillslut kände jag att hon blev riktigt mjuk och fin i båda sidorna, så jag skulle testa lite galopp. Brukar inte galoppera mycket alls faktiskt vilket är synd, jag brukar oftast få jobba med traven hela passet, sen när det går bra får man lixom avsluta, Maran vägrar att fatta galopp när hon är trött. Det brukar bli så att hon tar ut sig i galoppen för hon bara springer för hon har inte riktigt styrkan att samla sig, sen blir hon bara bananig, springing och trött, så jag antar att jag undviker det lite vilket är synd. Men idag fattade hon rätt galopp direkt och tog galoppskänkeln förvånansvärt bra! Jag red runt flera varv och hon var rätt så fin faktiskt, sen när jag bröt av blev hon lite sur när hon var tvungen att samla sig men jag lyckades få henne fin i både traven och skritten igen. Gud vad hon kämpade, så jäkla nöjd med passet, och jag red bra faktiskt, måste jag säga. Något framåtlutad. Men jaja. Fina tjejen, fick klapp och godis efter såklart❤️


I övrigt idag har jag vaknat med Hanna och Milla, vi sov över vilket var väldigt kul! Sen stack jag och Milla In till Malmö där vi åt en fräsch pizza och hyrde en trampbåt, härlig dag minst sagt! Hälsade på Starman och Pika när de gick ponnyridning gjorde jag också. Så kul att se när barnen blir helt lyriska över att få åka häst 30 meter :). 

Hoppas ni har haft en bra kristihimmelfärd så hörs vi! Ha det bra! 




Förra veckans ridning
Publicerat den

Japp, Maran har fortsatt vara väldigt lugnt och fin, tror poletten trillat ner faktiskt! Nu kommer nog formen och bärigheten bara vi fortsätter jobba! Förra veckan red vi ut mycket. Bla var jag, Ingela och Alma ute på en jättehärlig tur i den intensivt gröna vårnaturen och vi red över åsen och körde lydnadsträning och styrketräning genom att klättra i alla gångarter, Maran har inte riktigt styrkan att gå ner utan att springa eller köra ner huvudet men det är bara att klamra sig fast haha. Sen red jag o Alma ut för första gången själva på unghästarna, de skötte sig super. Issa är ju till och med coolare än Maran fast hon är yngre och har blivit riden mindre...! Fina hästar. 

I lördags fuck vi oss ett bra paddockpass! I söndags skulle vi hoppat men det var inte riktigt Marans dag. Hon hade nog gått och spänt sig då det hade regnat så hon var väldigt sur och spänd och bara hängde sig i munnen. Det blev ingen hoppning och vi bestämde oss för att inte bråka med henne mer! Fick klapp, beröm o godis efteråt iallafall :) 

Idag då. Det var träning för Eli, sista gången innan hon blir mammaledig😁 Det var nig vår bästa träning hittills! Vi har inte så många att gämföra med men jag känner redan stor utveckling! Som sagt, tror poletten trillat ner lite nu, stort tack Eli, som redan hjälp oss massor. Vi hade fortfarande en del svårigheter idag, (hon går fortfarande som en banan!) men tempot satt! 


Har köpt ett schabrak från Olivia Gustavsson (oliiviiagustavsson.se) också som jag är taggad på! Maran blir nog skitfräsig😎 

Taggar franska redovisning imorgon då... Wo. Och JUSTDET. Någon som vet hur man installerar XBOX kontroller till PC på ett enkelt sätt? Detta är töntigt i know och ett helt annat ämne men har laddat ner ett gammalt spel (Mortal Kombat 4) och vill jättegärna spela! Så om någon vet... Så uppskattas det :) 

Ha det bra! 



Sömnlös natt
Publicerat den

Japp. Är helt död. Sov ca fem timmar igår och tre och en halv inatt, har ingen aning om varför, och det är jättestörigt. 
Hade prov idag och efter skolan ska jag in till Lund och ta ett nytt pass, efter det ska Maran skrittas ut, får kämpa mig inom dagen nu. 

Maran var jättefin i söndags och jag, Alma och Ingela red ut på heden med Maran, Issa och Sam. Det blev en härlig runda med galopp och lite klättring, vädret levererade. 


Nu ska jag försöka att inte somna på NO:n så hörs vi. Ha det bra. 



Change of plans
Publicerat den

Det blev ett hoppass istället, hade tänkt ta det i morgon men det gick lika bra idag! Maran var grymt fin, lugn och så tills hon blev jättexalterad, hon tycker hoppning är skitkul! :D Hon blev riktigt trött tillslut men hon kämpade på bra min prinsessa! 

Mörk bild men whatevs

Blir heden i morgon istället, ha det bra! 



Monochrome
Publicerat den

Drar till Lund nu i svart-vitt och mina sunnies från Italien! 




Polotröja - Vero Moda, skinnies - weekday, solglasögon - från en försäljare i Italien

Ha det bra! 



Träningen
Publicerat den

I tisdags var jag och tränade för Eli igen, jag förväntade mig bara att hon skulle vara pigg. Vi sprang oss igenom passet till vi gick in på mindre volter och ställde igenom och gjorde övergångar, vi jobbar på mindre volter för att hon ska kunna bromsa upp sig själv och sen försöker vi föra med den känslan ut på spåret istället för att sitta och segdra henne i munnen. I tisdags var också första gången hon gick på det tredelade bettet i metall och jag har fortfarande inte riktigt kunnat avgöra om det funkar bättre. Men aja, när jag väl kom åt henne blev hon sur och stannade, hon ville inte mer när hon insåg att vi höll på att vinna, så Eli fick hjälpa till lite med långpiskan haha. Men hon var fin i några sekunder, och det är det man får tacka o bocka för nu i början, sen kommer det nog om vi bara fortsätter! 


Vårat problem just nu är att hon ska gå i mitt tempo, ofta springer hon bara iväg och skiter fullständigt i mig. Bromsen funkar inte heller, hon försöker bara dra mig ur sadeln, men vi jobbar som sagt på att hon ska bromsa sig själv och vilja samarbeta då vi i dagsläget mest motarbetar varandra. Viljan måste komma från oss båda. 

Igår då. Jag och Alma red upp med Issa och Maran i paddocken, Issa såg superfin ut, verkligen! I början var Maran ganska jobbig, men sen! Hon bara.... Accepterade tror jag. Hon bar inte sig själv så bra eller var så fin i huvudet, men hon gick i exakt det tempo jag har försökt hitta i flera månader nu, hon var så lugn. Valde att avsluta det där, ville inte sitta och pusha det, duktiga Maris!❤️

Idag ska jag och Ingela och eventuellt någon mer ut på heden, ska bli skoj! 

Vad ska ni göra idag? Ha det bra!