Finaste, vackra
Publicerat den











Mitt allt❤️❤️



Goda nyheter!
Publicerat den

Maran gick fint idag, det blev en mysig runda❤️ Fast hon blev så sjukt rädd för en fågel som flaxade iväg lol. Nu sitter jag i bilen påväg till Jönköping där vi ska fira 50årsfest! Fick också veta precis att Maran ska stanna under maj och Pika ska åka ner och hålla Broddan sällskap istället, så sjukt kul, nu åker inte Maris❤️ 




Heeeeeelg!
Publicerat den

FREDAG. yes. Idag slutar jag 12.50 och direkt när jag kommer hem ska jag cykla ut till stallet för vi ska iväg till Jönköping och mina kusiner vid fem. Suck. Det kommer bli jobbigt eftersom att det ändå är en mil att cykla, men det ska gå. Tror Maran ska skrittas ut idag eftersom hon har gått två ganska jobbiga paddockpass nu onsdag och torsdag. Hade helst att hon skulle ut och galopperas men eftersom Ingela ska trimma henne lite i paddocken på söndag känner jag att det blir lite mycket. 

I onsdags då. Maran hade inte blivit riden på två dagar och jag förutsatte att hon skulle vara pigg, det var hon :D Jag och Petra red upp till en ny paddock och det skötte hon galant trots många nya saker bl.a hästar, hon har ett underbart psyke den hästen❤️ I skritten var hon helt magisk, vår tidigare sämsta gångart medansvar hon i traven var lite stökigare. Jag var inte så nöjd med passet först, men Petra pratade mig ur det och det var ett rätt bra pass ändå :) 

Igår då. Tanken var ett ganska kort pass med lång framskrittning, liite bommar och mycket galopp. Nähäp. Jag fick ängna hela passet åt att hon skulle gå lugnt över ett par bommar, denna damens energi tar aldrig slut. Blev ganska arg faktiskt, men om hon vill springa som en idiot, fine. Spring där då. Sen fick hon själv komma på att hon inte kan snubbla över dem. Till sist var hon väldigt fin så jag slutade där. Skrittade av i skogen och sen asfalten ner. 
Fina Maris

Vi hörs sen, ha det bra! 



En klapp på axeln...
Publicerat den

Till mig idag faktiskt, har hållit igång hela dagen, något som är ovanligt för mig haha... Vaknade klockan halv åtta av någon anledning och var i stallet halv tio, kikade lite på när Petra och Alma hoppade Issa och Flory, det gick jättebra! Sen var det min tur att hoppa mitt monster. Hon var relativt lugnt och ett STORT framsteg för oss är att vi faktiskt kan skritta nu. Innan kunde vi inte skritta mer än fem steg förän hon skulle rusa iväg, men nu är hon riktigt fin. Idag sköt hon faktiskt inte ut rumpan i högervarvet och jag tänkte inte ens på det till en början, men sen slog det mig, vilket framsteg! Men Ingela och Petra fick vara på mig en hel del idag, "smacka inte så mycket, korta tygeln, vrid om handen, korta tygeln igen" det var bara att bita ihop och göra om. Sen till själva hoppningen var lilla Maris duktig. Vi travhoppade 70 cm och galopphoppade 60 idag faktiskt! Har några bilder som inte precis är works of art men för att vara runt fjärde gången hon hoppas var hon superduktig, vi tog oss tillochmed över ett hinder med tunnor, fast det var lite läskigt :) 

Var duktig idag och smörjde både hennes och mina grejer, så nu blir vi lite snygga! 

När jag kom hem stack jag direkt in till stan ensam och köpte ett schabrak dom jag velat ha länge, det är från Hööks och är brunt med lite beige och guld, har den matchande huvan, Maran kommer bli supersnygg! Drack gott kaffe gjorde jag också. 

När jag kom hem gjorde jag ett yogapass, gjorde bara Sun Salutation så det var inte så långt, sen begav jag mig till Milla och var där några timmar, det var jättekul.  

I morgon blir det full rulle igen. Maran ska skrittas ut på förmiddagen fast jag helst hade velat följa med Jossan, Hanna och Alma på deras Pay n' jump, men pga körövning (sång) hinner jag inte :( Vill verkligen, det suger. 

Nu är klockan tolv och jag ska gå och lägga mig, det har varit en fantastisk dag för en gångs skull, hoppas eran var lika bra. Godnatt och ha det bra! 





Nytt träns!
Publicerat den

Får låna Petras träns "på obestämd tid" det är supersnyggt, Maran fick gå på det bettet idag men jag tror vi ska byta till ett tredelat i metall. Tränset är väldigt fint iaf! 

Piggelin

Vad använder ni för bett? Ha det bra! 




Träningen för Eli
Publicerat den

I tisdags var jag på träning hos Eli, Maran hade inte blivit riden på två dagar... Så vi taktade hela vägen upp till ridhuset och sprang oss igenom passet. Fast en långsida var hon fin, EN, och det är 100 gpnger bättre än inget. Det var dock väldigt lärorikt. Jag ska ta i yttertygeln i högervarvet och i innertygeln i vänstervarvet, även om hon skjuter ut rumpan i högervarvet, nu är Maran i det stadiet att hon flyter upp i väggen och det kan nästan bli farligt i paddocken, där det inte finns väggar. Och efter ett tag i in passet kunde jag plocka lite på innertygeln. Det var jättekul! Såhär såg Maris ut på träningen❤️

Hon gick runt... 

Gick upp i ridhuset idag och red ett lite längre pass och tänkte på det Eli sa, och hon var såå fin emellanåt. En sak som jag redan märker skillad av är när hon springer iväg ska jag lätta lite i handen och hålla om med benen så att hon inte kan "fly från skänkeln" istället för att slita och dra och lätta på skänkeln. Maran behöver fart för att samla sig. 


I morgon ska blir det hoppning och jag tror att det blir uteritt på söndag!

Ha en bra fredag, ha det bra! 




Sinaste ridpassen
Publicerat den

Har varit lite lat med bloggandet... 😬 Men hej! Maran har gått en del sen jag senast bloggade, framförallt var vi ju på träning förra tisdagen och vi ska träna jämna veckor nu :) Det var kul och vi fokuserade mycket på min sits, hon kändes lugn och vi gjorde ganska lätta saker, ser fram emot nästa träning! Sen åkte jag bort och då red Ingela henne lite, hon fick gå ganska rejält, hon fick kämpa på! Sen red jag och Ingela ut på heden i söndags, det gick super, vi klättrade och galopperade, tror Maran tyckte det var jättekul, förutom klättringen då haha! Idag red jag ut mitt lilla monster själv i vår-solnedgången. Hon var ganska spänd och gnäggade en hel del i början men lugnade ner sig mot slutet. 

Bebis

Idag har också varit en såndär skitdag och det piggade inte upp när jag fick veta att Maran ska på bete hela Maj, började gråta direkt, fånigt i know. Är bara rädd att hon ska tappa det jag har kämpat för nu, muskler, kondition osv... Känns inte alls bra om jag ska vara ärlig, men hon får det säkert bra...! Under tiden ska jag nog rida någon av Ingelas bjässar isåfall vilken ioförsig är kul, men.... Jag vet inte det känns bara... skit för stunden. Kommer sakna henne massor, men jag överreagerar nog...

Sen har jag lite funderingar kring detta schabraket, kan inte bestämma mig för om hon skulle passa i det eller inte... 
Från oliiviiagustavsson.se

Tror nog stt jag ska köpa det ändå, inte alls likt mig! Ville vara lite outrageaous! 

Ha det bra så hoppas jag att i morgon blir en bättre dag!