The lazy-busy day
Publicerat den

Idag är en sån dag så man har massor att göra men man ska inte ut i stan eller nåt sånt, en sån dag då man bara slänger på sig sköna kläder och lite smink om man känner för det. 
Så jag bjuder på bilder på min fula outfit för att... Jag vet inte, den är ful men skön. 

Maxiklänning - Gina tricot (Gammal), tröja - Bikbok skulle jag tro (också gammal) 


Körde på väldigt lite smink, ville känna mig lite fin för migsjälv, tog bara på mascara och en av mina senaste inköp iform av en lipliner från Makeup Store. Älskar deras lipliners såå mycket, på senaste tiden har jag bara dratt det över hela läppen för att få en lite diskretare redlip, jag personligen tycker mycket om de som är krämigare i konsistensen, det gör det lättare att ta det på hela läppen istället för bara konturerna, tar man lite lipsyl innan man applicerar det sjunker produkten in tillsammans med det, håller hela dagen! Mitt senaste inköp är en väldigt subtle pink som jag tycker är väldigt fin och passar till allt! 

Det där blev långt, aja, idag måste jag fixa en massa innan jag måste CYKLA ut till stallet och rida ut Maran, sen när jag kommer hem ska vi iväg och vaccinera kaninerna, full rulle. 

Ha det bra så hörs vi! 






Hoppning och kassa bilder
Publicerat den

Idag cyklade jag ut till stallet, var skitjobbigt. Men! Å andra sidan var det kul med hoppträning för mig med Maran och Alma med Issa, alltså unghästhoppning! Dressyren sitter inte helt hundra, men den jag ska få hjälp med snart. Det är bestämt nu, varannan vecka från och med nästa tisdag ska jag och Maran träna för Eli, det ska bli så himla kul, är så taggad på att bli bättre! Maran hoppade iallafall jättefint, vi tog tillochmed ett språng i galopp, kändes skitbra. Efteråt mockade jag ur hennes box lite och strödde nytt spån, sen rengjorde jag hennes vattenhink och krubba, tänkte smörja tränset också men det hann jag inte. 
 
Igår då. Jag var med Ingela på tävlig, det var seriöst ett sånt skitväder! Men vi hade kul ändå! Ingela strök sista klassen av olika anledningar och jag är arg för att jag inte fick några bra bilder. Hittade inte den rätta inställningen på kameran förens efter hon hade ridit, så frustrerande. Jag fick en halvkass, men den bjuder jag på.
 
Dammit 
 

Nu ska jag gå och dricka chokladmjölk♥ Ha det bra!
 
 



Hästhästhäst
Publicerat den

Denna helgen blir fullspäckad av det ni läste i rubriken. Idag efter skolan var jag så himla trött att jag somnade efter mitt yoga pass, men det var bara upp igen och sen åkte jag ut till stallet. Jag och Alma skrittade kärråsen och sen var jag med henne uppe i paddocken när hon red Issa, kortfattat kom jag hem sent. Jag åt och duschade och sen bar det av till Milla som jag i just detta ögonblicket skriver från. I morgon ska jag upp tidigt igen och följa med och kolla på när Ingela tävlar, det ska bli jättekul! Jag o Alma följer med från "småtjejerna". På söndag ska jag se om vi inte kan hoppa, tror Maran hade gillat det, eller jag mer kanske haha. Nu ska jag tillbringa kvällen med mina favorit tjejer, eller så slänger jag mig bara på Millas säng och sover....! Får se hur länge jag orkar hålla ögonen öppna😁 
 
Sara <3443543
 
 
Ha det bra! 




Onsdag
Publicerat den

I söndes red jag i paddocken med Maran. Jag tänkte på Petras tips och istället för att vilja hoppa av och gråta kändes det som att något lossnade! Istället för att sitta och lirka för mycket med innerhanden som jag först trodde att jag skulle göra, funkade det istället mycket bättre att hålla ett stadigare stöd och bara röra på fingrarna lite. Jag red bra också och det vågar jag säga, fortfarande mycket att jobba på men det var ännu ett steg närmare att vi ska hitta varandra! 

Igår var Nina och kände igenom Maran. Hon hade någon låsning i korset och i bogen men Ingela meddelade att hon sa att hon annars kändes väldigt fin och att hon var fint och jämt musklad! Då tillät jag mig att sträcka på mig lite! Fina hästen❤️ Hon också att hon nog ska stanna kvar i ca ett år till innan hon ska betäckas igen och jag vet inte hur jag ska regera på det... Aja, det tar vi då! :)
Så jag vara bara ute och pysslade om henne lite, hon fick lite godis och jag borstade av henne❤️ Sen var jag uppe och kikade lite på när Petra tränade och även Almas första träning på Issa, det gick superbra! Och om två veckor är det min tur! Varannan vecka framåt ska jag och Maran rida lektion för Eli, såå taggad, tror att det kommer hjälpa massor! 

Maran utan täcke i solen igår. 

Idag följde jag med Hanna, hennes mamma och hennes lillasyster till en födelsedagsfest för Paulin, det var jättekul, har nog inte träffat henne sen Mallorca så det var kul! 

Imorgon då. Då ska jag ut till stallet och Maran ska gå lugnt. Sen till helgen kanske det blir lite hoppning! Nu ska jag plugga franska och sova, känner mig väldigt stressad och mitt självförtroende fick ett rejält slag från förra SO-läxförhöret, litterally den sämsta inställningen man kan ha när det kommer tre prov nästa vecka... 

Hoppas er dag var bra, ha det bra! 



Stall-fri
Publicerat den

Japp, det blir en stallfri dag men Hööks och Flädie Hästsport står istället på schemat. Eftersom att det är rea på Hööks tänkte jag bara kika runt lite och se om jag hittar något som faller mig i smaken. 

Maran reds ut i går med en hel del trav. Hon var lite tramsig men i överlag gick det bra. 
I förrgår red jag henne barbacka för första gången, gick super! Hon brydde sig inte. Vill ta det lugnt nu fram till tisdag då Nina kommer och ska känna igenom henne då vi tror att hon kan ha en liten låsning i ena sidan. Så jag o Alma skrittade fältet i solnedgången❤️


Charmig !!

Uppdaterar lite senare idag, ha det bra! 



Outfit
Publicerat den

Idag har jag på mig detta... Är inte säker på att jag gillar det helt hundra, men skönt är det! 
 

Tröja - ingen aning, flanell - new yorker, skinnies - weekday
 
Ha det bra! 



All about the ?
Publicerat den

Ni kanske har sett tusen sådana här inlägg, men ordet happiness är ett av flera som inte har lyckats bryta sin konstanta bana inuti mitt huvud de senaste dagarna/veckorna. Att vara lycklig, känna sig glad och må bra är något som betyder olika för alla. Jag, som själv vaknade upp varge morgon och ville inget hellre än att fra töcket över huvudet och skita fullständigt i skolan. Jag var ledsen varje dag, jag kände att allting var så gott som meningslöst. Men nu, några månader senare, när jag är gladare än var jag har varit på mycket länge börjar jag att börja förstå innebörden av att fakiskt känna sig simply happy.
 
Att vara glad betyder inte att du är på topp 24/7 eller lyckats le åt en kompis som har huggit dig i ryggen, nej, på sista tiden har jag insett att de är de små sakerna som räknas. Jag har sett oräkneliga videos och posts på sociala medier med citat i alla möjliga former om hur man ska "not do what you love, but love what you do" et.c, då jag är en person som lätt tycker att saker blir för smöriga, har jag bara låtit det rinna av mig, jag har verkligen försökt, blundat och försöka ta in orden men de har bara blivigt uttjatade och gått in genom ena örat och ut genom andra, inte mer än en fis i vinden, typ. 
 
Men på senaste tiden, jag vet inte om det är solen som har börjat visa sitt ansikte, eller att jag faktiskt började ta hand om mig själv en bråkdel mer, eller kanske de båda kombinerade som gjorde att jag helt plötsligt en dag kände mig genuint lycklig. Jag bestände mig för att sudda bort ordet sappy ur gjärnan och göra en fånig spa liknade stund för mig själv, en sån man gjorde i trean. Jag plockade fram mina favorit produkter, släpade in högtalaren i badrummet och satte på ett album jag visste skulle göra mig glad. Jag använde fåniga dofter som "french kiss" och kände mig lite allmänt småfånig, men det gjorde mig glad. 
 
Att känna sig glad kan vara något skrämmade, då det har blivigt nästan en trend att vara nere, tro mig, jag vet. Man tror att det stiger ska stiga en år huvudet eller kanske verkar man för självsäker? Jag tror att börjar man med att vara glad fem minuter på dagen, är det 5000 gånger bättre än ingenting alls. Är man glad tror jag att självförtroendet kommer med tiden. 
 
Det svåra är att man inte kommer vakna upp en morgon och helt plötsligt känna det som om någon helig ande har bytt ut dina inälvor mot en sockerdricka, bubblande lycka som väntar på att få ta sig ut, utan att de börjar med de små sakerna. Tänk på något du kan med enkla medel göra som gör din tillvaro på denna dystra jord marginellt bättre? Kanske är det något enkelt som te.x ett städat rum eller kanske blasta uptown funk? Det kanske är att ha på dig fluffiga strumpor eller ta ett bad, det kanske är att titta på Felix Recencerar eller att äta en speciell kaka som du har löngtat efter hela dagen eller en använda en ny kräm? Vad vet jag! Det låter obegydligt, det gör det verkligen, men jag vet att det gör stor skillnad i längden, stoooor. 
 
Vi människor mår också bra av att sätta upp mål. Vill gillar tillfredställelsen av att ha klarat av något. Varför inte sätta upp ett mål? Jag personligen, klarar nästan aldrig av mål, har inge grepp, jag anser att jag inte har tid, pengar eller resurser. Jag måste lära mig att tone it doooooown. Sätt ett enkelt mål som att kanske göra yoga varje dag i en vecka, eller sova 20 minuter mer varje natt eller nåt, med tiden kommer det bli lättare att klara av större och större mål då du bygger upp självkänslan! Gör det enkelt till att börja med. 
 
Jag är långt ifrån en positiv och all time lyckig människa, men jag är definitivt gladare än bara för några veckor sedan. Bara skilladen att inte ha tanken "jag skulle hellre sitta och käka krossat glas än att vara här" i klassrummet är en stor framgång för mig. 
 
Som sagt ser detta med glädje och lycka olika ut för alla, men förhoppningsvis var detta inlägget, om någon ens läser detta en motivations-knuff i rätt riktning!! Wow det där var smörigt, ill se myself out. Och om det inte var det, är det okej också. Men försök, försök hitta ett litet ljus i tillvaron, om det så bara är mikroskopiskt, du förtjänar det tbh. 
 
Några bilder på när jag var genuint lycklig❤️
 
 
 
 
Nu är det sent, jag lär ångra detta i morgon, god natt och ha det bra! 



Bilder i solen
Publicerat den

Tre bilder jag har tagit som inte har något gemensamt utom den fina solen som vänligen har visat sitt ansikte de senaste dagarna :)
 
 
Snygga Sara och Milla, modeller !!11!! ♥
 

Ja nu börjar det bli vår på riktigt! 10 grader varmt och sol! Hoppas att det håller i sig.
 
Nu ska jag ner och äta efter en lugn dag, ha det bra!
 
 



Mysrunda
Publicerat den

Första gången jag red ut på Maran själv idag. Det blev en mysig runda under stjärnklar himmel på en pigg häst. Gick super, är jättestolt. 


Såhär fin är min häst

Idag har varit en helt okej dag, inget att skryta med, skolan rullade på som vanligt. Men det var fint väder och jag har ätit ca fem nutella-mackor. Sorry not sorry :) 

I morgon har jag inget planerat, ska bara läsa läxor typ, spännande !!!! 

Hoppas att ni har haft en bra dag, ha det bra! 







Lycka
Publicerat den

Det är verkligen ren lycka att vakna upp och se solen skina genom förstret, nu mina vänner, går vi mot ljusare tider! 

Efter ca 4-5 timmar iväg igår med Hanna och Alma har jag inte köpt så mycket men jag är jättenöjd ändå :) Alma däremot slog på stort och köpte både stövlar, hjälm och grimma! Jättesnyggt! 
Efteråt bar det av ut i stallet, blev rn sen kväll för Hanna och mig men det gör inget för det var så himla fint. Luften var klar och stjärnorna lyste. Vi pysslade bara om Maran och Starman och packade hö. Vi var helt döda efteråt. 

Idag då. Jag har studiedag så kan göra i princip vad som helst fram till kl halv 6 ca. Skulle velat åka ut till stallet men är inte säker på att jag hinner :( Annars ska jag nog in till Lund och käka på Paolo's med mamma! 

Flanellsjortan jag köpte igår💕 

Ha det bra!



Grey spring
Publicerat den

Min outfit för dagen! Kul att det blåste skitmycket så så fort jag gick ut förstördes mitt hår. 
 
Jag är by no means bra på smink eller att leka modell (vilket man tydligt ser) utan jag gör det för att jag tycker att det är kul. Så, enjoy de här pinsamma fottona!
 
 
     
Ha det bra!
 
 
 
 
 
 



A day to myself
Publicerat den

Jag bestämde mig för att ta hand om mig själv eftersom att jag inte hade något bättre för mig. Sånt är bra ibland tycker jag, to make sure that you are happy, för det är ju det viktigaste ändå :)
 
Plockade fram lite grejer som jag tycker är bra, inget fancy eller så, bara några produkter som jag verkligen gillar, satte på ett bra album och bara tog det lugnt♥
 
 
Zoella beauty makeupbag, Neutrogena blackhead eliminating scrub, Nail hardener by H&M, Neutrogena visibly clear washmask, Christina Aguilera parfym, NIVEA express hydration, Lush bathbomb (French kiss???)
 
 
Har ni något speciellt som får er att må bra?
 

Ha det bra!
 
 
 
 



Flory
Publicerat den

Ja igår när Petra och jag red upp i ridhuset bestämde vi oss för att byta hästar lite. Hon satt upp på Maran och jobbade igenom henne lite och gav mig tips mesans jag fick låna hennes fina Flory. Det var så annorlunda, men skitkul! 


Spegeln hade immat igen! 

Ha det bra! 



Bilden säger allt❤️
Publicerat den







Vårväder ??
Publicerat den

Ja vad ska man tro? Ena dagen är det hur fint som helst, solen skiner och jag vill bara upp på hästryggen och ta en lång tur. Men som idag tillexempel, dagen efter strålande väder, är det kallt och grått och tråkigt. 

Iallafall sitter jag nu i soffan och tar det lungt efter sista skoldagen innan en tre-dagars helg! Skönt. Jag ska ut till stallet om en stund och jag har nästan bestämt mig för att Maran ska skrittas ut,mtror hon skulle uppskatta det :). 

Jag längtar tills i helgen då Alma och jag kanske ska in till Lund och shoppa lite grejer till Issa och Maran, kul! Funderar på en brun outfit då jag tror att hon hade varit väligt snygg i det... Ska även kolla på nån tröja jag spekulerar på! 

Åh! Och just det, min makeup bag från Zoella Beauty har kommit, ville bara slänga in lite kärlek till henne då jag tycker hon är så bra! 


Har du någon favorithäst? Vilken färg tycker du han/hon passar bäst i? 

Ha det bra!





Get back up
Publicerat den

I veckan hade jag läst så himla mycket från clinicar och bloggar om hästmanskap och ridning och framför allt om sisten då jag vet att jag måste jobba på den. Jag blir aldeles för framåtlutad så jag har bestämt mig för att jobba hårt med den. Jag hade läst en massa och jag var såå taggad på nästa paddockpass, vilket var igår. Jag rider upp själv och börjar passet. Maran går helt okej från början genom uppvrämningen, och efter det är det där det skiter sig. Hon gick helt konstigt och jag vet att vi behöver jobba med högerställingen, så jag tänkte att jag skulle försöka mig på den. Nähä, det går inte. Jag laddar om och tänker, jag droppar svårighetsgraden lite, för hon lyssnade inte alls. Jag gör övergångar. Enkla. Från skritt till halt. Det går ju såklart åt h*lvete. Vi kan inta ta mer än tre steg skritt på kort tygel förän hon börjar trava. Asså drar iväg. Sen när jag tar i henne så tvärstannar hon, trav, skritt, halt, TRaV. Det är ett av våra problem just nu, vi ska jobba med bromsen. Sen när halterna går liite bättre, fortsätter jag till nästa övning som jag tror var att sätta mig på en åtta. En stor åtta i trav för att jobba med att ställa om och byta trav. Men nejdå, "ena delen av paddocken är ju kladdig så då springer jag bara och skiter i Ingrid !!!". 

Senare på passet ska jag försöka mig på galoppfattningar, och det är nu det bara går rätt ner. Så fort jag lägger till galoppskänkel så kryper hon i i sig själv, blåser upp sig och gör sig otillgänglig för skänklarna. Dessutom börjar jag bli varm och ska ta av mig min vinterjacka, men det har fastnat och är orubblig. Jag blir skitfrustrerad och lägger av mig vantarna och sen får jag inte tag i dem igen. Då blir jag skitarg tyvärr. Så sen flänger jag runt där med min halvknäppta jacka, upprivna händer i tårar. Blir så arg på mig själv. Det känns som om jag red sååå dåligt. Vad gjorde jag för fel?? Vad gjorde så att det skulle gå sådär j*vla dåligt? Jag gillar inte hur lätt frustrerad jag blir, kanske flr att jag var så inställd på att det skulle gå extraordinärt. Jag ville hoppa av och gå, men jag försökte avsluta positivt och länga tygeln lite och göra lite ökningar och minskningar i traven för att avsluta med något positivt. 

Först blev jag skitledsen och ville bara dra ett täcke över huvudet, sen gav jag mig fan på att jag skulle ut nästa dag och ta revanch. 


Så jag åkte ut idag, försökte tänka positivt. Det gick bättre, kanske inte världens bästa men en klar förbättring från passet igår, och det är allt som räknas. :) Är faktiskt jättenöjd. 


Sååååååå, ett skiitlångt inlägg men ville inte skriva nåt fluffigt för det känns som om jag bara skriver hur bra det går. Så här fick ni, ett skitpass i detalj, enjoy! 

Ha det bra! 







Fältet!
Publicerat den

Här om dagen var jag, Alma och Jossan ute och red på fältet och Ingela bestämde sig för att ma med kameran och fotta lite. Blev löjligt glad för de hår bilderna då de är de första "hq-bildena" på när jag rider Maran. Jag gillar de också för då kan jag analysera lite,msom min sits tillexempel, jag är aldeles för framåtlutad. Men sitt tillbaka nu och kolla på denna underbara häst, kolla på henne. 




Jag kan inte förstå varför jag har fått turen att få rida henne, men jag är otroligt tacksam. 

Vädret var fint och jag hade jättekul! Det tror jag Maran hade också! :) 

Ha det bra!