Get back up
Publicerat den

I veckan hade jag läst så himla mycket från clinicar och bloggar om hästmanskap och ridning och framför allt om sisten då jag vet att jag måste jobba på den. Jag blir aldeles för framåtlutad så jag har bestämt mig för att jobba hårt med den. Jag hade läst en massa och jag var såå taggad på nästa paddockpass, vilket var igår. Jag rider upp själv och börjar passet. Maran går helt okej från början genom uppvrämningen, och efter det är det där det skiter sig. Hon gick helt konstigt och jag vet att vi behöver jobba med högerställingen, så jag tänkte att jag skulle försöka mig på den. Nähä, det går inte. Jag laddar om och tänker, jag droppar svårighetsgraden lite, för hon lyssnade inte alls. Jag gör övergångar. Enkla. Från skritt till halt. Det går ju såklart åt h*lvete. Vi kan inta ta mer än tre steg skritt på kort tygel förän hon börjar trava. Asså drar iväg. Sen när jag tar i henne så tvärstannar hon, trav, skritt, halt, TRaV. Det är ett av våra problem just nu, vi ska jobba med bromsen. Sen när halterna går liite bättre, fortsätter jag till nästa övning som jag tror var att sätta mig på en åtta. En stor åtta i trav för att jobba med att ställa om och byta trav. Men nejdå, "ena delen av paddocken är ju kladdig så då springer jag bara och skiter i Ingrid !!!". 

Senare på passet ska jag försöka mig på galoppfattningar, och det är nu det bara går rätt ner. Så fort jag lägger till galoppskänkel så kryper hon i i sig själv, blåser upp sig och gör sig otillgänglig för skänklarna. Dessutom börjar jag bli varm och ska ta av mig min vinterjacka, men det har fastnat och är orubblig. Jag blir skitfrustrerad och lägger av mig vantarna och sen får jag inte tag i dem igen. Då blir jag skitarg tyvärr. Så sen flänger jag runt där med min halvknäppta jacka, upprivna händer i tårar. Blir så arg på mig själv. Det känns som om jag red sååå dåligt. Vad gjorde jag för fel?? Vad gjorde så att det skulle gå sådär j*vla dåligt? Jag gillar inte hur lätt frustrerad jag blir, kanske flr att jag var så inställd på att det skulle gå extraordinärt. Jag ville hoppa av och gå, men jag försökte avsluta positivt och länga tygeln lite och göra lite ökningar och minskningar i traven för att avsluta med något positivt. 

Först blev jag skitledsen och ville bara dra ett täcke över huvudet, sen gav jag mig fan på att jag skulle ut nästa dag och ta revanch. 


Så jag åkte ut idag, försökte tänka positivt. Det gick bättre, kanske inte världens bästa men en klar förbättring från passet igår, och det är allt som räknas. :) Är faktiskt jättenöjd. 


Sååååååå, ett skiitlångt inlägg men ville inte skriva nåt fluffigt för det känns som om jag bara skriver hur bra det går. Så här fick ni, ett skitpass i detalj, enjoy! 

Ha det bra! 










NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo